Main Content

Domeinnaam-details opzoeken

U heeft een briljant idee en wil daar direct een domeinnaam voor vastleggen? Neem contact op met Studio 010 – Digitale Media en wij zorgen direct dat dit geregeld wordt. Uiteraard is het handig om eerst even zelf te kijken of de gewenste domeinnaam nog vrij is. De meeste van onze klanten richten zich op de Nederlandse markt en daarom adviseren wij doorgaans om een .nl domein te gebruiken. Maar in sommige gevallen zal een .com beter passen, bijvoorbeeld wanneer u internationaal een product op de markt te brengen. Maar denk ook eens aan .eu (voordelig en duidelijk op de Europese markt gericht) of aan iets exotischers, zoals .company of .amsterdam. In dit artikel vindt u de benodigde informatie om zelf eenvoudig op te zoeken of een naam beschikbaar is.

Voor .nl domeinen is in Nederland de SIDN verantwoordelijk voor de juiste en eerlijke registratie van domeinnamen. Wilt u een .nl domeinnaam claimen, kijk dan eerst op http://www.sidn.nl/ of de gewenste naam vrij is. Op 29 januari 2016 heeft de SIDN bekend gemaakt dat het opvragen van eigenaar-gegevens nog verder beperkt wordt, wat belangrijk kan zijn wanneer u niet wil dat andere mensen weten dat u een bepaalde naam geclaimd heeft. Voor meer informatie hieromtrent kunt u het hele artikel op SIDN lezen: https://www.sidn.nl/a/over-sidn/gegevens-particuliere-naamhouders-in-whois-verder-beperkt.

Top levelBeschikbaarheid opzoeken
.nlhttps://sidn.nl
.comhttps://whois.com
.nethttps://whois.com
.euhttps://eurodns.com

Als u via de betreffende site de bevestiging krijgt dat de door u gewenste naam vrij is, dan is een telefoontje of emailbericht naar Studio 010 genoeg om de reservering van de door u gewenste naam compleet te maken.

Comments

No comment yet.

Compose Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.