Main Content

Nieuw: gratis SSL certificaat bij nieuwe websites!

Met de meest recente uitbreiding van onze webservers hebben we er een Linux-webserver bijgekregen in een Duits datacenter. Deze server biedt geweldige performance en een zeer hoge uptime. Met het ingebruiknemen van deze server introduceren we ook het gebruik van Plesk als nieuw webhosting platform.

De Plesk webhosting portal biedt veel mogelijkheden tot uitbreiding middels plugins, zowel open-source als commercieel. Eén van de door ons aangeboden plugins is Let’s Encrypt. Deze gratis dienst biedt u de mogelijkheid om met een druk op de knop uw website te voorzien van een SSL-certificaat! Dat houdt in dat u voor nieuwe websites op deze server niet langer een SSL-certificaat hoeft aan te schaffen als u gebruik wilt maken van een beveiligde https:// verbinding naar uw website!

Het voordeel van een SSL-verbinding is onder andere dat Google steeds hogere eisen stelt aan de pagina’s die geindexeerd worden: een https-adres heeft voorkeur boven een http-adres. Wel is het zo dat een commercieel certificaat in sommige gevallen als “betrouwbaarder” wordt gezien. Denk bijvoorbeeld aan een webshop waarbij betalingen worden uitgevoerd: u kunt gebruikmakend van een commercieel certificaat bijvoorbeeld uw bedrijfsnaam in de adresbalk tonen, etc.

Wilt u gebruik maken van de nieuwe mogelijkheden om een Lets Encrypt certificaat voor uw website in te zetten, neem dan even contact met ons op.

Comments

No comment yet.

Compose Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.