Main Content

A+ Score voor Studio 010

De afgelopen weken is er door Studio 010 veel tijd gestoken in de ‘hardening’ van de nieuwste Linux server. Met behulp van diverse online tools kan u eenvoudig controleren hoe uw website “scoort” op allerlei vlakken. Een handige website is bijvoorbeeld https://internet.nl waarop diverse controles worden uitgevoerd en waar u een score tussen 0% en 100% kan verdienen. Hier moet ik aan toevoegen dat de gebruikte methodes in sommige gevallen discutabel zijn, maar toch: baat het niet, dan schaadt het niet. Vooral het gebruik van diverse modernere technieken (zoals HTTP\2.0) zijn tegenwoordig erg belangrijk, bijvoorbeeld voor de indexering in zoekmachines zoals Google. Websites met SSL-certificaat (te herkennen aan het https:// adres) krijgen zowiezo voorrang boven de onbeveiligde sites, etc. Onze website https://studio010.nl wist hierdoor tot nu toe van 37% op te klimmen naar 73% score.

Al deze zaken in acht nemend scoort de website https://studio010.nl nu een A+ volgens de gerenommeerde test-website SSL Labs van de firma Qualys! Ons nieuwe motto is om alleen nog maar websites op te leveren die voorzien zijn van SSL-certificaten en een IPv6 adres, dus alle klanten kunnen hiervan mee profiteren.

Voor bestaande klanten geldt: uw score hangt af van de server waarop uw website gehost wordt. Wil u zeker weten dat u de maximaal haalbare score krijgt, neem dan even contact op om te controleren of we uw website kunnen verhuizen naar de nieuwe omgeving. Wij vertellen u dan alles.

Keywords: HTTPS, SSL, HSTS, HTTP2, TLS 1.0, TLS 1.1, TLS 1.2, Certificaat

Comments

No comment yet.

Compose Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.